Παρακάμψεις σταθμών διοδίων για συσκευές NAVIGON.

Φέτος το καλοκαίρι αποφασίσαμε οικογενειακως να ταξιδέψουμε από την Β. Ελλάδα στις Κυκλάδες ,άλλα όπως θα ξέρετε δεν υπάρχει σύνδεση μέσω θαλάσσης ,για κανέναν προορισμό από το λιμάνι τις Θεσσαλονίκης ούτε ακόμα και για τις Σποράδες. Έτσι έπρεπε να διασχίσουμε την Ελλάδα οδικώς περνώντας από όλα τα λημέρια των σύγχρονων ληστών πληρώνοντας των φόρο των "κλεφτών" και των "αρματολών". Έτσι ψάχνοντας τους χάρτες για τα σίγουρα περάσματα βρήκα το αρχείο Avoid Tolls Routes από φιλικό forum , άλλα επειδή δεν μπορούσε η δικιά μου συσκευή NAVIGON να διαβάσει το αρχείο τα μετέτρεψα σε αρχεία NAVIGON fresh με κάποια προβλήματα αλλά τα περισσότερα δούλεψαν. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσα ήταν το RouteConverter που ήταν σχετικά εύκολο. ΔΕΝ θα δώσω έτοιμα τα αρχεία και θα εξηγήσω γιατί παρακάτω.
βήμα 1ο ανοίγουμε το αρχείο της διαδρομής που μας ενδιαφέρει να μετατρέψουμε , εγώ άνοιξα τα αρχεία στο google earth και στην συνέχεια τα αποθήκευσα με την μορφή Athens-Salonika 6 Mosxoxori.kmz.
βήμα 2ο ανοίγω το αρχείο Athens-Salonika 6 Mosxoxori.kmz. με το RouteConverter στην συνέχεια επιλέγω να εμφανιστεί η διαδρομή με τα Waypoints όπου το garmin έχει καταγράψει όλο το track , σε αυτό το σημείο βλέπουμε την υπεροχή του garmin που μπορεί να διαβάσει αρκετά περισσότερα Waypoints σε σχέση με το navigon (περίπου 48-56 Waypoints) , έτσι πρέπει να σβήσετε χειροκίνητα αρκετά σημεία μέχρι τον αριθμό 48 και να αφήσετε τα σημαντικά για εσάς ώστε να δημιουργηθεί η διαδρομή (route)
βήμα 3ο αφού τελειώσετε αυτό μετά αποθηκεύετε το αρχείο σε μορφή navigonfresh.
βήμα 4ο μεταφέρουμε το αρχείο στο φάκελο route μέσα στην συσκευή μας.
βήμα 5ο για να διαβάσει το αρχείο επιλεγούμε από την συσκευή "δημιουργία διαδρομής"
βήμα 6ο στην συνεχεία "αποθηκευμένες διαδρομές" και επιλεγούμε την διαδρομή μας την φυτρώνει και την ακλουθούμε "όχι τυφλά" γιατί γίνονται αλλαγές και καλό είναι να κάνετε την διαδρομή μέρα και όχι νύχτα όπως εγώ που έκανα αρκετά λάθη.
αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι με πολύ χαρά να βοηθήσω αν μπορώ... φυσικά μπορεί να υπάρχει ποιο εύκολος τρόπος για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Λευτεριά στους δρόμους!!!